ΘΕΜΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΘΕΤΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


 Θέμα θάλασσας θέτει στην Ελλάδα ο προκλητικός και φιλότουρκος Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, καταγγέλοντας για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου την χώρα μας και ζητώντας Διαιτησία για την ...υφαλοκρηπίδα μας και τα πετρέλαιά μας!


Καθισμένος φαρδιά πλατιά στην ελληνικότατη παραθαλάσσια Χειμάρρα, την οποία δεν αναγνωρίζει καν ως Μειονοτική Περιοχή, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας σε συνέντευξή του στο κανάλι "News 24" αμφισβητεί ευθέως την ελληνική θαλάσσια κυριαρχία και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, καταγγέλοντας σαν παράνομη κάθε απόπειρα της Ελλάδας για έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο!


ΡΑΜΑ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ  - ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν προσφύγει σε Διεθνές Δικαστήριο ή σε Διεθνή Διαιτησία για τις έρευνες πετρελαίου που θα γίνουν από την πλευρά μας στο Ιόνιο, ο Έντι Ράμα απαντά προκλητικά:

«Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει η ελληνική πλευρά να έχει αρχίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα εξερεύνησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, διότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε σοβαρό αδίκημα, και καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Είναι μια σχεδόν πολύ εύθραυστη κατάσταση, αλλά για εμάς είναι θέμα εθνικού συμφέροντος και εθνικής κυριαρχίας της Αλβανίας και θα χρειαστεί συζήτηση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Από την αρχή ήμασταν πρόθυμοι για μεσολάβηση ανιδιοτελή τρίτου παράγοντα»!

ΖΗΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΜΠΟΛΕΜΟΥ 
Επίσης ο Αλβανός Πρωθυπουργός ζητεί την κατάργηση του Εμπολέμου που ισχύει με το Βασιλικό Διάταγμα της 10-11-1940 (Αναγκαστικός Νόμος 2636/1940), όταν 14 Αλβανικά Τάγματα επιτέθηκαν μαζί τον Ιταλικό Στρατό του Μουσολίνι εναντίον της Ελλάδας, ενώ ακόμη δεν έχει επιλυθεί και το Διεθνές Ζήτημα της απόδοσης της Βορείου Ηπείρου στις μητρικές αγκάλες, Ζήτημα που εκκρεμεί επισήμως στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ των 4 Μεγάλων Δυνάμεων νικητριών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήτοι ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας.

Απελευθέρωση Κορυτσάς 22-11-1940
(πρωτοσέλιδο "Ακρόπολις" 23-11-1940)

 Η Αλβανία θέλει να ψηφιστεί στη Βουλή Νόμος που να καταργεί το Εμπόλεμο, (ώστε να μπορεί να αγοραστεί άφοβα η Ελλάδα και σημεία κλειδιά της) χωρίς να έχει δοθεί ικανοποίηση στην Ελλάδα, χωρίς να αποδοθεί η Βόρεια Ήπειρος που απελευθέρωσε ο Ελληνικός Στρατός, χωρίς να έχουν ταφεί ακόμη οι χιλιάδες νεκροί ήρωές μας, χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις για τις Αλβανικές Καταστροφές σε Νότιο και Βόρειο Ήπειρο και όλα τα θύματα του αλβανικού ολοκληρωτισμού στα μαύρα χρόνια Χότζα και Αλία, χωρίς να έχουν αποδεχθεί τα Τίρανα τον άθλιο ρόλο των δολοφόνων Τσάμηδων στα χρόνια της Κατοχής!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ "ΤΣΑΜΗΔΩΝ"
Αντίθετα ο Εντι Ράμα έχει κάνει συνεργάτη του το Αλβανικό Κόμμα των "Τσάμηδων" το οποίο διεκδικεί όλη την ελεύθερη Νότιο Ήπειρο και εσχάτως ο ίδιος έχει διευρύνει τους διεθνώς καταγεγραμμένους Ελληνικούς Δήμους της Βορείου Ηπείρου με Αλβανικούς, ώστε να μην εκλέγονται πια Δήμαρχοι Έλληνες!

Απελευθέρωση Χειμάρρας από τον προελαύνοντα Στρατό μας, 22-12-1940
(πρωτοσέλιδο "Καθημερινής" 24-12-1940)

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΡΑ
Μάλιστα την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, γίνονται οι κρίσιμες για την τύχη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Δημοτικές Εκλογές με τους τεχνητά νοθευμένους Δήμους, με τα βλέμματα να είναι κυρίως στραμμένα στην πολύπαθη και περήφανη Χειμάρρα, όπου ο Ράμα έχει ρίξει όλη την στήριξή του στον Γκόρο και οι Βορειοηπειρώτες στον Μπελέρη, για υποψήφιο Δήμαρχο!

Δείτε ακόμη στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ:

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου